Retourneren

Ondanks de grote zorg die wij aan uw bestelling besteden, kan het voorkomen dat u een product ontvangt wat niet naar wens is. Wettelijk gezien hebben consumenten een afkoelperiode van 14 werkdagen om zonder opgaaf van reden uw bestelling te annuleren, ingaande op de dag van levering. Daarna heeft u nog eens 14 dagen om het product te retourneren.

Wilt u de gehele bestelling retourneren? Reeds in ontvangst genomen artikelen dient u terug te sturen naar onderstaand retouradres. Mama nova zal de gehele aankoopsom, inclusief de berekende verzendkosten aan u terugstorten. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor uw rekening. Ook bij het retourneren van een deel van uw bestelling zijn de verzendkosten voor uw rekening. De aankoopsom van het door u geretourneerde deel van de bestelling zal aan u worden teruggestort. Verzendkosten worden in dat geval niet gerestitueerd. Ongefrankeerde retourzendingen worden niet geaccepteerd.

Door hier te klikken downloadt u ons herroepingsformulier.

Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen dienen schriftelijk aan mama nova kenbaar te worden gemaakt. Gebruikt u hiervoor ons contact-formulier op de website of stuur een e-mail naar info@mamanova.nl. U dient hierbij in ieder geval uw volledige naam en factuurnummer te vermelden. Bij een retourzending vermeldt u in dit bericht ook de artikelen die u wenst te retourneren. Artikelen retourneren mag conform de wet Koop of afstand zonder opgaaf van reden, al zouden wij het in verband met het verbeteren van onze service op prijs stellen wanneer u ons de reden laat weten.

Retourzendingen zijn voor het risico van de consument. Dit houdt in dat mama nova niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Bij beschadiging van artikel en/of de verpakking kunnen kosten in rekening worden gebracht. Wij adviseren om die reden om bij retournering te kiezen voor de pakketpost van PostNL mét Track & Trace. Voor verzending van een pakket tot 10 kg (met Track & Trace) betaalt u circa € 6,95. Mocht een artikel of een verpakking (meer dan nodig is om het product te proberen) beschadigd zijn, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Zorg er dus voor dat u zorgvuldig met de producten omgaat en dat uw retour goed ingepakt is.

Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen via bank hebben wij tevens uw bankrekeningnummer nodig. Klanten uit België dienen tevens het BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden.

Let op: het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan mama nova heeft gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen. Eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen maximaal 14 dagen na retourmelding aan u terugbetaald.

Retouradres

Mama Nova
Pieterskerk-Choorsteeg 14
2311 TR Leiden

Annuleren

Het annuleren van een bestelling is, zolang de bestelling nog niet is verstuurd, kosteloos. Annuleert u de bestelling nadat deze aan u verzonden is, dient u het pakket zelf en op eigen kosten te retourneren.