Barnsteenarmband lemon agaat rozenkwarts

€11,99
Niet op voorraad
Deze lemon agaat rozenkwarts barnsteenarmband heeft gepolijste barnsteen kraaltjes, stabiliserend agaat en liefdevol rozenkwarts. Het sieraad is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Maat 18 centimeter is geregen aan elastiek.

Barnsteen is een fossiele hars afkomstig van naaldbomen. Aan barnsteen wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. De hars zou een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen en een pijnstillende, ontstekingsremmende werking bezitten. Om die reden worden barnsteen sieraden vaak gebruikt tegen tandjespijn. Ondanks dat de werking niet wetenschappelijk is bewezen, geven mensen van alle leeftijden aan veel baat te hebben bij het dragen van hun sieraad.

Edelstenen zijn mooie, vaak kleurrijke mineralen die op wonderlijke wijze verschijnen. Onder hoge druk, onder invloed van tijd en temperatuur ontstaan honderden prachtige soorten edelsteen. Naast dat ze er prachtig uit zien, wordt aan sommige soorten een geneeskrachtige werking toegeschreven, al is dat tot op heden nog niet wetenschappelijk bewezen. Over agaat wordt bijvoorbeeld gezegd dat het een stabiliserende, beschermende steen is die innerlijke rust bevordert. Witte agaat wordt vaak aangeraden tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding. Over rozenkwarts zegt men dat het een liefdevolle steen is die het hart opent. Of je nou in de werking gelooft of niet, een edelsteen is altijd een mooie, fijne verschijning. Mooi om te dragen, leuk voor de kinderkamer of als symbolisch cadeautje voor vreugde, troost of ondersteuning.

Voor de juiste maat van een sieraad kun je het beste de omtrek van de plaats van het sieraad opmeten (arm, hals, enkel) Zorg er met name bij jonge kinderen voor dat het sieraad niet te lang is. Over het algemeen past 12 centimeter tot een jaar, 14 centimeter tot tien a twaalf jaar en 16 centimeter vanaf twaalf jaar. Omdat de sieraden handgeknoopt zijn, kan de lengte iets afwijken van de genoemde lengte. Tijdens het dragen van het sieraad, wordt het sieraad iets langer doordat de knoopjes tussen de steentjes strakker aantrekken. Het is daarom niet nodig om een sieraad op de groei te kopen.

Onze barnsteensieraden zijn geknoopt aan sterk koord. Elk steentje is apart aan het koord geknoopt. Mocht het sieraad breken, dan laat slechts een steentje los. Bijna alle armbandjes hebben een draaisluiting (tenzij anders vermeld). De meeste armbandjes van 18 centimeter is geregen aan sterk elastiek en hebben geen sluiting. De armbandjes zijn niet geschikt om op te kauwen. Barnsteen is een kwetsbaar materiaal, de steentjes kunnen breken. Laat kinderen nooit alleen met deze sieraden. Het gebruik van sieraden wordt afgeraden bij kinderen onder de drie jaar.