Barnsteenketting regenboog

€17,99
Op voorraad
Deze regenboog barnsteenketting heeft gepolijste barnsteen kraaltjes in prachtige kleuren. Het sieraad is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Barnsteen is een fossiele hars afkomstig van naaldbomen. Aan barnsteen wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. De hars zou een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen en een pijnstillende, ontstekingsremmende werking bezitten. Om die reden worden barnsteen sieraden vaak gebruikt tegen tandjespijn. Ondanks dat de werking niet wetenschappelijk is bewezen, geven mensen van alle leeftijden aan veel baat te hebben bij het dragen van hun sieraad.

Voor de juiste maat van een sieraad kun je het beste de omtrek van de plaats van het sieraad opmeten (arm, hals, enkel) Zorg er met name bij jonge kinderen voor dat het sieraad niet te lang is. Over het algemeen past 32 centimeter tot vier a zes jaar, 36 centimeter tot tien a twaalf jaar en 45 centimeter vanaf tien a twaalf jaar. Volstaat een ketting van 45 centimeter niet? Voeg dan een armbandje van 12, 14 of 16 centimeter toe om aan de gewenste lengte te komen. Omdat de sieraden handgeknoopt zijn, kan de lengte iets afwijken van de genoemde lengte. Tijdens het dragen van het sieraad, wordt het sieraad iets langer doordat de knoopjes tussen de steentjes strakker aantrekken. Het is daarom niet nodig om een sieraad op de groei te kopen.

Onze barnsteensieraden zijn geknoopt aan sterk koord. Elk steentje is apart aan het koord geknoopt. Mocht het sieraad breken, dan laat slechts een steentje los. De kettingen van 32 centimeter hebben (tenzij anders vermeld) een POP-sluiting. Deze sluiting springt open als er kracht op de ketting komt te staan. De overige sieraden hebben een draaisluiting. De kettinkjes zijn niet geschikt om op te kauwen. Barnsteen is een kwetsbaar materiaal, de steentjes kunnen breken. Laat kinderen nooit alleen met deze sieraden. Het gebruik van sieraden wordt afgeraden bij kinderen onder de drie jaar.