Ulrich wolkuur

€10,90
Op voorraad
De wolkuur van Ulrich bevat lanoline en andere zachte bestanddelen die je wolletjes helpen beschermen en verzorgen, fles van 250 ml.

De wolkuur helpt bij het verzorgen van alle wollen kleding, luierbroekjes en andere wollen items. De wolkuur voedt de wol en helpt de stof beschermen tegen invloeden van buitenaf. Omdat er maarliefst 30% lanoline (wolvet) in de wolkuur zit, kun je deze ook gebruiken om wollen items weer waterafstotend te maken. Alle wolletjes kunnen na een badje met een scheutje wolkuur weer even vooruit. Een fles wolkuur bevat 250 milliliter. 

Gebruik: goed schudden voor gebruik. Los voor het verzorgen van wollen kleding 0,5 a 1 theelepel wolkuur op in een liter lauw water. Week het kledingstuk even in het lanolinebadje, rol het kledingstuk in een handdoek (niet wringen!) en laat liggend drogen. Voor het lanoliseren van een wollen overbroekje los je 1 a 1,5 eetlepel wolkuur op in een liter water. Leg het wolbroekje in het lanolinebadje, knijp en wrijf af en toe even in het broekje en laat het broekje een nachtje onder staan. Knijp daarna het wolbroekje voorzichtig uit (niet wringen!) en laat liggend drogen. Je kunt de wolkuur ook gebruiken om je schapenvachtjes mee te verzorgen. Een handige manier om dat te doen is door een eetlepel wolkuur op te lossen in een spuitfles water. Spray het vachtje vochtig, knijp de lanoline in het vachtje en borstel dan het vachtje uit.